De 5-sterrencamping Tropicana in Saint-Jean-de-Monts (Vendée / 85)

De geschiedenis van camping Le Tropicana verteld door de oprichters

U kent de Tropicana, maar kent u ook de geschiedenis van de camping? De oprichters vertellen je alles!

Om het 30-jarig jubileum van de Tropicana te vieren, hebben we besloten een kleine sprong in de geschiedenis van de camping te maken. Omdat de Tropicana meer is dan alleen een 5-sterrencamping in Saint-Jean-de-Monts : het is een avontuur vol passie.

Tussen de oprichting en de 5e ster vertellen wij u alles over de geschiedenis van camping Tropicana!  ▶ Ik ontdek alle accommodaties op camping Le Tropicana

Een camping gecreëerd door liefhebbers van de Vendée

Het verhaal van camping Tropicana begon enkele jaren geleden, dankzij een ietwat gek idee van ons, de oprichters .   We zijn altijd gepassioneerd geweest door de natuur , de zee en vooral de Vendée ! Het idee om een ​​camping te openen zat al een tijdje in ons hoofd. We wilden een plek creëren waar vakantiegangers ten volle kunnen genieten van de schoonheid van de regio , terwijl ze zich thuis voelen.  In het begin hadden we niet veel, alleen een stuk land en veel dromen.  Maar we hadden een precies idee: een warme en gezellige familiecamping . Een plek waar mensen komen om te ontspannen, plezier te hebben en te vertrekken met herinneringen in hun zakken en sterren in hun ogen. Zo begon de geschiedenis van het kamperen!  

>>> Lees ook: Maar waarom houden we nog steeds zo van kamperen?

Het begin van het verhaal van een familiecamping

Toen we ons land eenmaal hadden gevonden ( 800 meter van het strand, wie kan dat beter zeggen?), moesten we ergens beginnen. Met veel enthousiasme werden de eerste graszoden gegeven… en een beetje stress, we gaan niet tegen je liegen.   De uitdaging was groot, maar we waren er klaar voor. Beetje bij beetje kreeg het project vorm.   We zijn begonnen met een paar plaatsen voor tenten en caravans , niets bijzonder extravagants.   Maar we wilden toch al iets anders bieden: ruimte , comfort en vooral een unieke sfeer.   Want ook al wilden we dat vakantiegangers zich thuis voelen, we wilden ze ook dat beetje luxe bieden dat het verschil maakt.   Een verblijf met welverdiende rust, voor iedereen!

De eerste zomer in de Tropicana: een vakantie naar ons beeld!

De volgende zomer waren we klaar om onze eerste vakantiegangers te verwelkomen. Het was een moment van zowel trots als paniek.   Zou dit gaan werken? Zouden mensen het leuk vinden?  Gelukkig bleven de reserveringen vanaf het eerste jaar binnenstromen. De nabijheid van het prachtige strand van Saint-Jean-de-Monts en het concept van ultiem comfort spraken families en vriendengroepen aan!  We zullen niet voor je verbergen dat deze eerste zomer intens was. Tussen de kleine aanpassingen op het laatste moment en het onverwachte hadden we een paar koude zweten.   Maar elke glimlach, elke uitbarsting van gelach rond het zwembad of bij de barbecue herinnerde ons eraan waarom we aan dit avontuur waren begonnen.

Een familiecamping die vandaag zijn 5e ster viert

Na verloop van tijd groeide de Tropicana.   We hebben comfortabele stacaravans , chalets en zelfs cottages toegevoegd voor degenen die wat meer luxe willen. Ook hebben we het zwembad vergroot (want hier weten we dat er na het strand niets boven een goede duik gaat!).  En toen ontwikkelde het kamperen zich, waarbij we altijd naar jouw feedback luisterden. We hebben diensten , entertainment , een wellnessruimte toegevoegd … Alles om uw vakantie perfect te maken.   Dankzij jullie hebben wij onze beroemde 5 sterren kunnen behalen. Het is een geweldige erkenning voor al het werk dat erin is gestoken, maar bovenal een belofte van kwaliteit voor u, onze vakantiegangers .

De Tropicana, vooral het verhaal van een menselijke camping

Wat ons het meest trots maakt, is de familiegeest die heerst bij Tropicana. Vanaf het begin wilden we dat deze camping een plaats zou zijn voor uitwisseling en ontmoeting .   Elke zomer is het een waar genoegen om te zien hoe kinderen vrienden maken aan het zwembad , ouders kletsen tijdens een aperitief en zelfs grootouders deelnemen aan de activiteiten!   Daarnaast hebben wij de kans om met een topteam te werken. Sommige teamleden zijn er al vanaf het begin bij, anderen hebben zich gaandeweg bij ons aangesloten.   Maar iedereen deelt deze wens om van de Tropicana een unieke plek te maken, waar iedereen zich goed voelt.

Kom en breng een onvergetelijke vakantie door in Tropicana!

U kent nu de geschiedenis van camping Le Tropicana, verteld door de oprichters. Het is een verhaal van passie , hard werken, maar vooral het verlangen om onvergetelijke momenten met jou te delen .  Als u ons nog niet kent, is het de hoogste tijd om dit kleine paradijsje op 800 meter van het strand van Saint-Jean-de-Monts te komen ontdekken.  We kijken ernaar uit om je de volgende pagina van ons avontuur samen te zien schrijven!  ▶ Ik heb vragen over camping Le Tropicana

ANDER NIEUWS

Camping économique en Vendée Saint-Jean-de-Monts | Le Tropicana
Waarom kamperen voordeliger is dan een hotel in de Vendée

Voor een low-budget vakantie is er niets beter dan een voordelige camping in de Vendée! De Tropicana presenteert hiervoor alle redenen.

Meer informatie gebruiksaanwijzing
Fruits de mer en Vendée | Le Tropicana
Wanneer is de beste tijd om zeevruchten te proeven in de Vendée?

Wilt u de heerlijke zeevruchten in de Vendée ontdekken? Geniet ervan op het beste moment, dankzij het advies van Tropicana!

Meer informatie gebruiksaanwijzing
https://www.le-tropicana.com/peche-saint-jean-de-monts-vendee/
Hoe kies je de perfecte locatie om te kamperen aan zee?

Heeft u aan alles gedacht voor kamperen aan zee? De Tropicana helpt u bij het kiezen van de best mogelijke locatie!

Meer informatie gebruiksaanwijzing
Vacances en camping de luxe Saint-Jean-de-Monts | Le Tropicana
De onverwachte voordelen van een luxe kampeervakantie

Vraagt ​​u zich af wat de echte voordelen zijn van een luxe kampeervakantie? De Tropicana biedt u alle voordelen!

Meer informatie gebruiksaanwijzing
OPMERKINGEN & ADVIES

Beter uzelf informeren. Beter te boeken. Beter reizen


 

OPENINGSTIJD

Voor elk verzoek kunt u contact opnemen met de receptie, die u op de volgende tijden graag informatie zal verstrekken:

9u-12u / 14u-18u in het laagseizoen

(van 13 april tot 3 juli 2020 en van 30 augustus tot 20 september 2020)

9u-13u / 14u-19u in het hoogseizoen

(4 juli tot 29 augustus 2020)

CONTACTGEGEVENS & INFO
error: Content is protected !!